Dambond Fries Spel zoekt nieuwe online kampioenen

doorfriesdammen

Dambond Fries Spel zoekt nieuwe online kampioenen

De Dambond Fries Spel zoekt op korte termijn jonge Friese spelers, van maximaal 16 jaar oud, die online Fries dammen willen leren. Deze nieuwe talenten zullen Nederland gaan vertegenwoordigen op een internationaal toernooi in Italië in november.

Van 18 tot en met 20 november reizen wij af naar Aosta (Italië) om mee te doen aan een internationaal Fries damtoernooi. Hiervoor zijn we opzoek naar nieuwe spelers die het spel nog niet kennen, maar wel bereid zijn om dit te leren. In een reeks van 10 online lessen kan iedereen vervolgens het spel leren, aangeboden door de bond.

Inschrijven kan via lidraughts.org/italie en meedoen aan deze lessen kan via lidraughts.org/fd. Om het spel op de kaart te zetten bij de jeugd, is deze website volledig vernieuwd. Zo wordt het online nog leuker om te Fries dammen. Bovendien wordt het dus ook makkelijker om het spel te leren.

Onder alle deelnemers van de cursus binnen het team op lidraughts.org/team/dfs-interland-aosta-2023 wordt een selectie gemaakt die afreist naar Italië. Hiervoor moet een kans hebbende deelnemer minimaal 8 van de 10 lessen hebben gevolgd. De aanmelding voor deze lessen is nu geopend.

Over de auteur

friesdammen administrator