Fryslân Open 2024

doorfriesdammen

Fryslân Open 2024

Morgen, dinsdag 20 februari 2024, wordt in Franeker het startsein gegeven van het internationaal denksportevenement Fryslân Open 2024 van Stifting WFD. De deelnemers komen uit Fryslân, de rest van Nederland, België, Italië, Tsjechië, Polen en Litouwen.

Er wordt in twee spelvormen gespeeld: Fries Dammen (klassiek) en FRYSK! (Fries Dammen met 5 schijven per speler).

Het eerste onderdeel is een toernooi voor basisschoolkinderen: het Waadhoeketoernoai in Theater De Koornbeurs, dinsdag 20 februari 15:00 uur. Spelvorm: FRYSK!

Dinsdagavond vanaf 20.00 uur worden de spelers welkom geheten in De Bogt fen Guné door wethouder René de Vries van de gemeente Waadhoeke.

Woensdag, donderdag en vrijdag spelen 25 dammers 8 ronden op Tallships Antigua en Elizabeth aan de Oostelijke Industrieweg. De 8 hoogst eindigende spelers plaatsen zich voor het Derde WK Fries Dammen in augustus 2024, hoogstwaarschijnlijk te houden in Harlingen. Spelvorm: Fries Dammen (klassiek).

Vrijdagavond en zaterdag spelen deze 8 WK-kandidaten een Grutmaster- en Mastertoernoai in het Planetarium en het historische Stadhuis van Franeker. Spelvorm: Fries Dammen (klassiek).

Zaterdag wordt er ook een open Kwalificatietoernooi FRYSK! gehouden in Theater De Koornbeurs. Spelvorm: FRYSK!

Zaterdagavond worden alle WK-kandidaten en internationale spelers ontvangen door wethouder Jan Dykstra van de gemeente Waadhoeke.

Zondag wordt het Zevende Wereldkampioenschap FRYSK! gehouden in het historische Stadhuis. Spelvorm: FRYSK!

Zondagmiddag vanaf 4 uur vindt de prijsuitreiking plaats door Commisaris van de Koning Arno Brok in het historische Stadhuis.

Iedere dag worden er na afloop van de partijen persberichten verstuurd.

Alle partijen zijn met livestream en live commentaar door oud-wereldkampioen Alexander Shvartsman te volgen op www.frisiandraughts.com

Voor vragen: Liuwe H. Westra, secretaris Stifting WFD 06-30837586

Over de auteur

friesdammen administrator