Tweekamp om de tweede wereldtitel Fries dammen Marten Walinga – Folkert Groenveld

doorfriesdammen

Tweekamp om de tweede wereldtitel Fries dammen Marten Walinga – Folkert Groenveld

Bij Het Brouwdok, Nieuwe Willemskade 8, 8862 RZ Harlingen vindt de openingshandeling plaats. Dinsdag 10 augustus om 15.30 uur spelen  Marten Walinga en Folkert Groenveld een partij FRYSK! tegen elkaar met vijf witte schapen en vijf zwarte pony’s op een dambord van pallets van 120 cm bij 120 cm. De plastic dieren zijn levensgroot. Zij zijn van Rendert Algra, die ze ter beschikking stelde.

FRYSK! is Fries Dammen met vijf schijven op de basislijn per speler. Veel denksporters die het spel nog niet kennen vragen zich toch af hoe dit kan, zo’n groot dambord met ieder maar een handvol schijven, en dat dan ook nog spannend is! Ook hier is de remisemarge zeer gering. 

Voor de tweede keer in de historie van het Fries dammen wordt er om de wereldtitel gespeeld.  Van 10 tot 22 augustus 2021 is er een tweekamp in het stadhuis van Harlingen. Over 11 partijen in 11 dagen strijden twee dammers om de wereldtitel. Vanwege de coronamaatregelen mogen kunnen alleen pers en genodigden bij de opening in het stadhuis aanwezig zijn. Het publiek kan wel aanwezig zijn bij de openingsceremonie bij Het Brouwdok, omdat die buiten plaatsvindt. In het Brouwdok kunnen toeschouwers 11 dagen lang op een grote beamer de match volgen en vinden er analyses van de gespeelde partijen plaats.
Een uitgebreid programma met toelichting vindt u op onze website www.frisiandraughts.com

Voor meer informatie: perschef van het toernooi: Siep Buurke, 0614172563, s.h.buurke@gmail.com

Over de auteur

friesdammen administrator